انواع
مختلفی از پرتقال ها در همه جای جهان وجود دارند اما از معروفترین نمونههای
پرورش یافته پرتقال تامسون ناول، خونی و والنسیا است.
پرتقال ها به دلیل شیرینی، بافت، طعم و آسانی در پوست کندن و مقاومت در برابر حمل
و نقل محبوبند. پرتقال ها که به دلیل ویتامین ث معروفند،
سرشار از مواد مغذی فراوانی هستند. به علاوه، ویتامین ث ویتامینی محلول در آب است
پس میتوانید غذاهای سرشار از این ویتامین را (مثل پرتقال ها) هر روز مصرف کنید.
ارزش غذایی پرتقال
1 فنجان تکههای پرتقال
§
کالری: 85
§
چربی: 0 گرم
§
کربوهیدرات: 21 گرم/7% ارزش روزانه
§
فیبر: 4 گرم/17% ارزش روزانه
§
ویتامین C: 95.8 میلی گرم/160% ارزش روزانه
§
فولات: 54.0 میکروگرم/14% ارزش روزانه
§
تیامین: 0.2 میلی گرم/10% ارزش روزانه
§
پتاسیم: 326 میلی گرم/9% ارزش روزانه
مزایای پرتقال ها برای سلامتی
§
منبع خوب فولات هستند! فولات ویتامینی است که با کمک به تولید
DNA و RNA بخشی از فرایند ساخت سلول های جدید
است. همچنین تا حدودی با ویتامین B12 برای ساخت هموگلوبین برای
گلبول های قرمز به کار میرود. این مادهی مغذی مخصوصا برای مادران باردار مفید
است. کودکان، بدون فولات کافی ممکن است با نقص لولههای عصبی متولد شوند. برای
افراد با خطر بیماری های قلبی عروقی، استفاده از فولات کافی به کنترل سطح
هموسیستئین پلاسما کمک میکند.
§
پرتقال ها همچنین منبع خوب
تیامین هستند که برای تولید انرژی از کربوهیدراتها در سلول های بدن به کار
میروند. این ویتامین محلول در آب است پس میزانی که مورد نیاز بدن
نیست، از طریق ادرار دفع میشود.
§
پتاسیم الکترولیتی است که به
تنظیم تعادل مواد معدنی و مایعات در داخل و بیرون از سلول ها کمک میکند. همچنین، با کند کردن اثر سدیم/نمک روی فشار خود، برای حفظ فشار خون
طبیعی موثر است. به علاوه، مادهی معدنی مهمی است چون به انتقال تکانههای عصبی
کمک میکند که باعث انقباضات عضلانی میشود. خصوصا ورزشکاران باید به اندازهی
کافی پتاسیم مصرف کنند.
پرتقال ها و ویتامین ث
ویتامین ث مادهی
مغذی بسیار مهمی است که به میزان بالا در پرتقال ها یافت میشود. چند راهی که
ویتامین ث در بدن عمل میکند عبارتند از:
§
به عنوان آنتی اکسیدان آسیب
وارد شده توسط رادیکال های آزاد در جریان خون را کاهش میدهد.
§
از شما در برابر عفونت ها
محافظت کرده و ایمنی را با علامتدهی به آنتیبادیها تقویت میکند.
§
اگر نگران کمخونی یا کمبود
آهن هستید، غذاهای سرشار از آهن را با غذاهای حاوی ویتامین ث مصرف کنید تا جذب
مواد گیاهی غذاها را افزایش دهید (فولات هم با ویتامین ث بهتر جذب میشود).
§
به سلامت لثهها کمک کرده و
بهبود زخم ها و بریدگیها را سرعت میبخشد.
§
با کمک به رگ های خونی و
استحکام دیوارههای مویرگی، از شما در برابر کبودی محافظت میکند.
§
بخشی از فرایند تولید کلاژن
است که بافت همبندی است که عضلات، بافت ها و استخوان ها را نگه میدارد.
§
ویتامین ث گرچه سرماخوردگی
را درمان نمیکند، اما در مقابله با عفونت ها موثر است.
§
ویتامین ث بیشتر، کمی اثر
آنتی هیستامین دارد که مدت زمان بیماری را کاهش داده و علائم آن را تخفیف میدهد.
§
مطالعات نشان میدهند که
بین کاهش خطر سرطان و آب مروارید و مصرف ویتامین ث ارتباط مستقیم وجود دارد.
منبع: مزایای پرتقال
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر