۱۳۹۸ شهریور ۲۷, چهارشنبه

ارزش غذایی پسته

خاصیت های پسته

پسته چه خواصی دارد؟
پسته یکی از اعضای آجیل ایرانی ها محسوب می شود که با داشتن جثه کوچک دارای میزان زیادی پتاسیم است که پتاسیم این آجیل در مقابل پرتقال برابر است و از اهمیت غذایی بالایی برخوردار است.
در کشور عزیزمان ایران در استان های کرمان و شهرستان رفسنجان پسته به صورت انبوه تولید می شود. پسته عضو ثابت آجیل های ما می باشد که برای سلامتی انسان مفید است.



انواع پسته

در کشورمان ایران پسته در ۴ نوع وجود دارد که شامل : فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی می باشد.


ارزش غذایی پسته

پسته شامل کربوهیدرات، پروتئین، اسید های آمینه، چربی و فیبر های رژیمی می باشد. پسته سرشار از مواد معدنی، پتاسیم، آهن، کلسیم، روی، مس و سدیم است. همچنین پسته دارای ویتامین های ضروری شامل ویتامین ث، ب۶، آ، کا، تیامین، فولات، کولین، اسید و بتایین می باشد.


مهم ترین خواص و فواید پسته



خواص آنتی اکسیدانی:

پوسته های پسته دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان می باشد که این امر با رادیکال های آزادی که در بدن وجود دارد مبارزه می کند. رادیکال ها باعث ایجاد بیماری های قلبی و سرطانی می شود.


بهبود سلامت قلب:

مصرف زیاد ال دی ال یا کلسترول بد در بدن با وجود مصرف پسته کاهش پیدا می کند. پسته غنی از اسید آمینه بوده و مانع از تشدید عروق و تشکیل لخته های خون می شود.


مدیریت کردن وزن:

کسانی که رژیم غذایی دارند پسته یک انتخاب عالی می باشد، پسته دارای کالری کم بوده و پروتئین زیادی دارد، ازین رو برای حفظ وزن ایده آل مناسب است.


جلوگیری از بیماریهای ماکولا:

پسته شامل آنتی اکسیدان های کاروتنوئید شامل لوتئین و زاکستین می باشد که این آنتی اکسیدان ها خطر مبتلا شدن به بیماری ماکولا را در سنین بالا کاهش می دهد.


کمک در بهبودی هضم:

پسته یک منبع عالی از فیبر می باشد که برای سیستم گوارش بدن بسیار موثر است.


کمک به جذب آهن:

پسته دارای زیادی مس است که در جذب آهن به بدن کمک می کند. برای کسانی که کم خونی دارند خوردن پسته توصیه می شود. زیرا تعداد هموگلوبین را زیاد کرده و جریان خون را افزایش می دهد.


پسته برای تقویت قوای جنسی:

پسته برای تقویت قوای جنسی مردان موثر است. تحقیقات نشان می دهد که مردان با مصرف روزانه حدود صد گرم آجیل، به مدت سه هفته می توانند اختلال نعوض خود را درمان کنند.


کنترل دیابت:

پسته حاوی آنتی اکسیدان می باشد که به کاهش فرآیند قندی شدن و کنترل دیابت کمک می کند و می تواند سطح قند خون را متعادل کند.


خاصیت ضد التهابی:

ویتامین ای موجود در پسته می تواند به کاهش التهاب از بدن کمک می کند.


محافظت از نورون ها و عصب:

پسته شامل مقادیر زیادی از ویتامین ب ۶ است. این ویتامین به ساخت اسید امینه کمک کرده و برای ضربان قلب انسان و عروق بسیار ضروری و مفید است. آجیل نقش زیادی در حفظ سیستم عصبی بدن دارد.


تقویت سیستم ایمنی بدن:

پسته به دلیل داشتن ویتامین ب ۶ می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود. این آجیل از انواع عفونت ها و سرطان ها جلوگیری می کند.


تحریک رشد مو:

پسته به دلیل داشتن اسیدهای چرب باعث تحریک رشد موهای شما شده و باعث افزایش موهای سالم می شود.


تقویت مو:

پسته برای تقویت و درمان مو بسیار موثر است و توصیه شده است.


افزایش انعطاف پذیری مو:

با استفاده از ماسک موی پسته می توان تغذیه مناسبی برای مو سر درنظر گرفت. چرا که باعث افزایش رطوبت رسانی به موها شده و بافت مو را بهبود می بخشد.


درمان ریزش مو:

پسته دارای بیوتین بوده و مصرف روزانه آن به طور موثری بر ریزش مو تاثیر گذار است.


مرطوب کننده طبیعی:

پسته به عنوان یک مربوط کننده طبیعی عمل می کند. روغن پسته را می توانید به جای مرطوب کننده های پوست خود استفاده کنید.


مبارزه با علائم پیری:

می دانید که پسته در کاهش علائم پیری در انسان بسیار موثر است؟ پسته دارای آنتی اکسیدان های قوی بوده که به خنثی کردن و از بین بردن رادیکال های ازاد کمک می کند و ترک پا و پوست را از بین می برد.


روشنی طبیعی پوست:

پسته شامل اسیدهای چرب ضروری می باشد که برای حفظ درخشندگی پوست مفید فایده است.


حفظ سلامت پوست:

پسته یک منبع فنی از ویتامین ای می باشد. این آجیل در حفظ سلامت پوست نقش حیاتی دارد، می تواند پوست را در برابر آسیب های خورشید محافظت کند و از ابتلا به خطر سرطان پوست جلوگیری می کند.


بهبود سلامت بینایی:

پسته به طور کامل با بینایی و مسائل مربوط به بینایی کمک کرده و باعث سلامت بینایی می شود.


منبع غنی از پروتئینک:

پسته پروتئین زیادی دارد، پروتئین یکی از مواد مغذی واجب در دوران حاملگی می باشد که در رشد عضله و بافت کودک موثر است.


حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده است:

پسته باعث کاهش سطح کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب می شود. این موضوع می تواند در دوران بارداری مفید باشد.


کاهش خطر ابتلا به عفونت:

ویتامین آ دارای عوامل آنتی اکسیدانی است که باعث کاهش خطر ابتلا به عفونت می شود و از بروز عفونت پیشگیری می کند.


جلوگیری از یبوست:

پسته دارای فیبر زیاد می باشد، فیبر برای روده مفید بوده و از یبوست و مشکلات مربوط به یبوست در دوران بارداری جلوگیری می کند.


غنی از اسیدهای چرب امگا ۳:

این آجیل خوشمزه و کوچک به رشد مغز کودک در دوران رشد کمک به سزایی می کند.


خواص پوست سفید پسته:

پوست سفید پسته برای درمان بواسیر و بیرون زدن مقعد مفید است. شما برای درمان بواسیر می بایست پوست سفید پسته را در آب بجوشانید و آن را داخل لگن قرار دهید و شخص بیمار را چند دقیقه در آن بنشانید تا درد کاهش پیدا کند.


خواص پوست سبز پسته:

یک داروی مناسب برای رفع بوی بد دهان می باشد، همچنین جویدن پوست سبز آن باعث درمان زخم داخل دهان می شود و اگر روی لثه ها بمالید لثه را آرام می کند. دم کرده پوست پسته حالت تهوع را از بین می برد و همچنین برای رفع سکسکه می توانید پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آن را میل کنید.


چگونه از پسته استفاده کنیم؟

شما می توانید به عنوان میان وعده پسته مصرف کنید یا به همراه صبحانه بخورید یا روی دسر بپاشید. پسته را می توان به صورت ساده یا مخلوط در رژیم غذایی خود قرار دهید. پسته را می توانید در ماست یخ زده ریخته و میل کنید.



هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر