۱۳۹۸ آبان ۲۲, چهارشنبه

غذاهای خوشمزه همدان



گاهی اوقات حتی صحبت کردن درباره برخی غذاها هوس انگیز است، آش هم از این دست غذاهاست که حرف زدن درباره آن یا حتی دیدن عکسی از آن، آب از لب و لوچه آدم سرازیر می‌کند.
به گزارش پزشکین به نقل از ایسنا، منطقه همدان، مردم همدان نیز بدجور آش خورند و تا دلتان بخواهد انواع و اقسام آش‌های محلی و سنتی را با بلغور(پتله)، چغندر، زردک، سبزیجات کوهی و محلی، برگ شلغم، قیسی، برگ آلو، برگ زردآلو، شیره، ترشی انگور، باقالا، کدو، گندم، برنج، حبوبات، رشته سوپی و آشی، خیارچنبر، کشک و دوغ، کشمش، پیاز و گوشت می‌پزند.


آش ترخینه‌ یکی از آش‌های سنتی همدان است که در زمستان و برای سرماخوردگان بسیار مفید است. این آش با مایع ترخینه(ترکیب بلغور، دوغ و سبزی پخته- تیغ دوراب کوهی)، حبوبات نظیر نخود و لوبیا، سبزی آش پخته می‌شود که در برخی مناطق بادمجان و پیاز سرخ شده نیز به آن افزوده می‌شود.
آش شله‌ از دیگر آش‌های همدانی‌هاست که با بلغور، سبزی، و حبوباتی نظیر عدس، لپه و ماست پخته می‌شود و در آخر از پیاز و نعنا داغ برای تزئین آن می‌توان بهره برد.
آش کاچی‌ هم از دیگر آش‌های سنتی است که با بلغور و روغن درست شده و نهایتا با کشک و پونه صرف می‌شود.
آش کشک‌ نیز از دیگر آش‌های محلی است که با بلغور، حبوباتی همچون لوبیا چیتی و نخود و روغن پخته می‌شود و برای تزئین آن از پیاز داغ و دارچین استفاده می‌کنند.
آش سماق‌ که از غذاهای بومی تویسرکان و نهاوند به شمار می‌آید توسط حبوباتی همچون نخود و لوبیا، آلو، سیب زمینی خرد شده، رشته، سبزیجاتی همچون تره و شنگ پخته می‌شود و نهایتا آب سماق را به آن اضافه کرده و با پیاز داغ تزئین می‌کنند.
آش قیسی‌ نیز از غذاهای سنتی همدانی‌هاست که از قیسی، برگ آلو، برنج، گوشت و حبوباتی همچون نخود و لوبیا برای پختن آن استفاده می‌شود، به طوری که در نهایت آشی ملس سر سفره‌ها جای می‌گیرد.
آش رشته‌‌ که از معروف‌ترین آش‌های استان همدان است و طرفداران زیادی دارد توسط رشته، حبوبات و سبزیجات محلی پخته شده و با پیاز، نعنا و سیر داغ و گردوی آسیاب شده تزئین می‌شود و در نهایت با کشک یا ماست صرف می‌شود.
آش ترشی‌ ‌هم از دیگر آش‌های سنتی و محلی همدانیهاست که معمولا با بلغور، نخود، تره و برگ زردآلو، آلو و آلبالو پخته می‌شود.
آش شله پتله‌ ‌ نیز با بلغور(پتله)، نخود، تره، برگ زردآلو درست می‌شود.
آش سوپ‌ ‌نیز از دیگر آش‌هایی است که توسط همدانی‌ها با استفاده از جعفری، عدس، زردک، گوشت، رب و رشته سوپ پخته می‌شود.
آش دوغ‌ ‌نیز از دیگر آش‌های به نام همدان است که با حبوباتی همچون نخود و لوبیا، سبزیجات، تره و انواع سبزی‌های کوهی و محلی پخته شده و در نهایت از دوغ برای مزه دار کردن آن استفاده می‌شود.
آش چغندر‌ ‌نیز با استفاده از هویج، چغندر، کدو و سبزیجات معطر و ادویه پخته می‌شود.
آش شوربا‌ ‌هم با لپه، باقالا، عدس، گوجه خرد شده و سبزی‌های معطر پخته و صرف می‌شود.
آش اوماج(عماج)‌ ‌از دیگر آش‌های سنتی و محبوب همدانی‌هاست که با آرد گوله شده، سیب زمینی خرد شده، سبزی و عدس پخته شده و در انتها نعنا داغ به آن اضافه می‌شود.
آش حلیم‌ نیز از آش‌های سنتی همدانی هاست که معمولا جزو نذورات مردم در ماه‌های محرم و صفر است و تنها نیازمند گندم، گوشت و آب قلمه است که البته زحمت زیادی دارد، به طوری‌که باید زمان زیادی را صرف هم زدن آن کرد تا گندم‌ها از هم بازشوند و لعاب دهد. در نهایت با روغن و دارچین تزئین شده و معمولا با شکر صرف می‌شود.
آش بلغور‌ ‌نیز از دیگر آش‌های استان است که با عدس، لپه، سبزیجات شامل گشنیز، تره، جعفری و نعنا و بلغور پخته می‌شود.
آش ترش: این نوع آش‌ مخصوص ملایری‌هاست و با کشمش سرخ شده، نخود و لوبیا، سبزی، پیاز داغ، ترشی یا سرکه و شیره انگور پخته می‌شود.
آش خیارچنبر‌ ‌نیز از دیگر آش‌های سنتی استان به شمار می‌آید که با بلغور، خیارچنبر و پیاز داغ پخته شده و در نهایت با کشک صرف می‌شود.
آش برنج‌ ‌نیز از دیگر آش‌های سنتی همدانی‌هاست که برای بیماران و افراد سرماخورده بسیار مفید است و با برنج، عدس، شلغم، پیاز، گشنیز، گوشت چرخ کرده و کمی آبلیمو پخته می‌شود.
آش سبزی‌ ‌نیز که با سبزی‌های مختلف به ویژه سبزی‌های کوهی، حبوبات همچون عدس، لوبیا و لپه، گوشت قیمه‌ای یا کوفته‌ای پخته شده و با دوغ یا ماست صرف می‌شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر